top of page

Правильне очищення шкіри або чому крем не дає ніякого ефекту?

Чи стикалися ви з тим, що використовуєте дорогу, правильно підібрану, з чудовим складом сироватку і крем, а результат не радує і ефекту нуль? Можливо, причина в неправильному очищенні шкіри обличчя.


Грамотне щоденне очищення - це основа догляду за шкірою. Саме ця процедура готує епідерміс до подальшого впливу основних активнодіючих косметичних засобів, якими ви користуєтеся.


Що можна зробити неправильно, скажете ви? Багато хто з нас швидко вмилися з пінкою або гелем вранці і ввечері і на цьому очисна процедура закінчувалася. Ми забуваємо, що нові часи диктують нові правила і вносять корективи в звичні ритуали догляду за шкірою.


Сучасний активний спосіб життя, забрудненість атмосфери (особливо в мегаполісах), застосування стійкого макіяжу, і в результаті за день накопичується досить щільний шар з декоративної косметики, шкірного жиру, поту, відмерлих клітин, бруду і пилу. Цей шар не так-то просто видалити і звичайного вмивання з пінкою недостатньо, бажано застосовувати двоступеневу систему очищення шкірного покриву.


У життєвій необхідності такої системи твердо впевнені мешканки країн Азії, яким вдається зберегти молодість і привабливість до похилого віку. А для жінок Японії щоденне ретельне умивання це найважливіший, тривалий і особливий ритуал в системі догляду за шкірою.


У цьому пості ми розповімо докладно про процедуру очищення шкіри, яку застосовують в Японії і Кореї. Так, азіатський підхід забирає більше часу, але може варто витратити пару додаткових хвилин кожен день і незабаром ви побачите бажаний результат?




Суть двоступеневої (азіатської) системи очищення шкіри полягає в поетапному застосуванні двох різних препаратів: спочатку косметичний засіб на масляній основі, потім на водній.


Отже, перейдемо до практичної частини


Насамперед необхідно вимити руки. Потім видалити макіяж з очей і губ, щоб не розмазувати туш і помаду по всьому обличчю. Якщо ви не користуєтеся декоративною косметикою, то цей крок можна пропустити. Видаляємо макіяж акуратно і дбайливо, не поспішаючи, особливо навколо очей, щоб не пошкодити тонку і ніжну шкіру. Для цього ватний диск просочуємо спеціальною рідиною для демакіяжу (це може бути двофазна рідина або міцелярна вода) і прикладаємо його до очей, чекаємо кілька секунд, потім делікатно знімаємо залишки макіяжу.


Перший ступінь очищення

Для цього етапу використовуємо будь-який очищуючий б'юті-засіб на масляній основі (це може бути крем, бальзам, натуральна олія).

В основі цього етапу лежить простий хімічний закон "подібне розчиняється в подібному", який цілком можна застосувати і в косметології.



Не варто сумніватися в ефективності масляних засобів, вони чудово впораються з жиророзчинними компонентами і забрудненнями: змивають декоративну косметику, яка містить силікони, розчиняють сальні пробки в порах, видаляють залишки доглядових та сонцезахисних препаратів. Шкірний жир (себум) не розчиняється у воді, але масляні б'юті-засоби з легкістю впораються з видаленням надлишків себуму на поверхні і в порах. І не думайте, що процес вмивання олією може викликати закупорку пор, це помилкове переконання.


На ваш особистий розсуд для першого етапу можна вибрати: бальзам, крем, натуральну або гідрофільну олію. Натуральні рослинні олії діють м'яко і ефективно, захисний ліпідний шар не пошкоджується, не з'являються подразнення, кислотно-лужний баланс залишається в межах норми, але процедура не завжди приємна по тактильним відчуттям. Гідрофільна олія більш комфортна у використанні, до того ж вона найчастіше має в складі додаткові компоненти, комплекси мінералів і вітамінів, які будуть корисні для епідермісу.


Спосіб застосування очищуючого крему або бальзаму: нанести невелику кількість на кінчики пальців і невеликими круговими масажними рухами розподілити по обличчю, рухи зовсім легкі, ніякого втирання, змиваємо теплою водою.


Спосіб застосування гідрофільної олії: нанести на обличчя олію, потім змочити кінчики пальців водою і помасажувати легкими круговими рухами, відразу ж відбувається емульгування, миттєве перетворення на емульсію, яка чудово розчиняє декоративну косметику, себум і потім легко змивається.

Перший етап завершено.


Другий ступінь очищення

Використовуємо будь-яку очищувальну косметику з водною рецептурою (мус, пінку, гель) для видалення поту, пилу та інших забруднень, які розчиняються у водному середовищі.

Наносимо препарат на долоні, добре спінюємо і розподіляємо по обличчю.


Змиваємо піну водою кімнатної температури і акуратно прибираємо вологу рушником. З точки зору гігієни, для чутливої ​​і проблемної шкіри з висипаннями (акне) бажано видаляти вологу одноразовими паперовими рушниками.

Косметичний виріб для другого етапу необхідно обирати продумано: молочко і муси більше підходять для сухого і нормального шкірного покриву, а ось власницям жирної шкіри краще підійдуть гелі.


Ритуал вмивання практично завершено, тепер тоніком або містом вирівнюємо pH баланс, заодно прибираючи залишки ПАВів і насичуючи дерму вологою.

Все, тепер сміливо наносьте сироватку і крем - ваше обличчя повністю готове до глибокого проникнення головних б'юті-засобів.


Потрібно відзначити, що частота використання двоступеневого (азіатського) методу очищення може бути різною, підходимо до цього процесу з урахуванням індивідуальних особливостей і нюансів:

  • Можна проводити щовечора перед сном, або двічі на день - вранці і ввечері.

  • Ті, хто не активно користується декоративною косметикою, можуть робити це кілька разів на тиждень.

  • Якщо шкіра жирна або комбінована, то вранці бажана двоступенева процедура: протягом ночі на обличчі накопичується жир і піт, які змішуються з пилом, залишками кремів, сироваток, і це все необхідно видалити, щоб не викликати запалень і не прискорити передчасне старіння.

  • Для сухого типу епідермісу буде досить м'якого і дбайливого ранкового вмивання з делікатним, ніжним молочком.



Звичайно, може виникнути вічна дилема сучасних жінок: все це довго, нудно, часу шкода, а ідеальну шкіру дуже-дуже хочеться. Вам буде потрібно якийсь час, щоб така б'юті-рутина стала звичною, і щоб побачити переваги і отримати такий довгоочікуваний результат. Багато дівчат вже спробували і оцінили ефективність азіатського догляду, і повертатися до звичайної пінки не планують.


Якщо все-таки ваш вибір - це звична європейська система очищення шкіри, то не забувайте про такі важливі моменти:

  • використовуйте якісні пінки і гелі, які містять тільки м'які ПАВи, що працюють делікатно, не пересушуючи шкіру;

  • якщо очищуючий засіб нанести і тут же змити, ПАВи просто не встигнуть виконати своє завдання - очистити обличчя від забруднень, косметики і надлишків шкірного жиру, тому ваш очищуючий засіб має перебувати на обличчі не менше хвилини, якщо шкіра відносно чиста, чутлива або схильна до сухості , то цього часу цілком достатньо;

  • якщо шкіра відноситься до жирної, то необхідно акуратно масажувати очищуючою пінкою (гелем) не менше півтори-двох хвилин, а якщо дуже жирна або у вас щільний шар макіяжу, процедуру повторюють двічі;

  • не варто масажувати обличчя з очищуючим засобом більше 2 хвилин, щоб не зруйнувати гідроліпідний шар і не пересушити шкіру;

  • погладжування повинні бути легкими, ніжними, дбайливими з урахуванням масажних ліній.


Усі рекомендації відносяться до очищуючих засобів з м'яким складом, умивання з жорсткими ПАВами пересушує шкіру, навіть при правильному використанні!


Вибір за вами!



Підібрати засоби для очищення шкіри в нашому магазині:


430 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page